Cum sa contribui la schimbarea comunitatii in care locuiesti.

Cum sa contribui la schimbarea comunitatii in care locuiesti.

Ai vrut vreodata sa schimbi anumite lucruri, reguli, obiceiuri in comunitatea in care locuiesti? Ai avut vreodata, chiar si la nivel de idee, solutii la unele probleme din comunitatea in care locuiesti, dar nu ai avut curajul sa iei atitudine?
E timpul sa iei atitudine! ACUM!

Cum sa iei atitudine? E simplu! Trebuie SA FACI CEVA ACUM!

Nu-ti fa griji, nu te costa nimic! TREBUIE DOAR SA AI CURAJ!

Si ca sa intelegi mai bine despre ce vorbesc, iti voi prezenta doua actiuni care au dus la solutionarea a doua mari probleme.

Prima are legatura cu blocul unde locuiesc.

Cand m-am mutat la actuala adresa, la intrarea in scara nu exista montat un interfon, asa ca pe la noi prin scara era un fel de Autostrada pentru toti care vroiau sa scurteze un drum prin cartier, sau WC public pentru cei care nu reuseau sa ajunga pana acasa si isi faceau nevoile dupa usa de la intrare.

Initial am vorbit cu cei de la asociatie, dar m-am lovit de clasicul raspuns, ca e treaba locatarilor…. Buun. (Timp investit 10 min)

Atunci am decis ca e timpul sa schimb ceva!
Am intrat online, am lansat o cautare pe internet, am trimis o solicitare de oferta de pret, echipament + montaj, la toate firmele ce au aparut in prima pagina la rezultatele cautarii. (Timp investit 30 min)

In 2 zile am avut 4 oferte corecte, am mers la asociatia de proprietari, am rugat-o pe Dna Administrator sa afiseze ofertele, apoi am mers si am vorbit cu fiecare vecin si am agreat cu fiecare sa achitam lunar cate 50 lei in plus, pe langa factura la asociatie, si dupa ce adunam banii sa demaram proiectul.

Totodata, i-am rugat ca in momentul in care merg la asociatie, sa isi exprime si optiunea cu privire la firma care sa efectueze montajul.

Zis si facut. Dupa 4 luni, banii au fost adunati si firma a fost aleasa, cea mai scumpa oferta, dar cea mai cunoscuta firma.

Totul afost la vedere, transparent si democratic.

In acest moment am mers personal cu Dna Administrator la firma respectiva, a semnat contractul, iar montajul a fost facut dupa o saptamana. (Timp investit 60 min, 10 ron carburant).

Concluzia, cu putin efort, ceva timp investit, dar nu exagerat de mult, am rezolvat o problema destul de importanta.

Acum pe scara e curat, nu mai miroase a WC iar eu sunt multumit sufleteste ca am putut sa schimb in bine gandirea vecinilor.

A doua are legatura cu traseul zilnic de acasa spre job si timpul petrecut la volan.

Cine nu isi doreste sa plece de acasa calm si relaxat si sa ajunga la fel la job? Insa cum socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea de la piata, exista in drumul meu o intersectie nesemaforizata, nemarcata si lipseau si indicatoarele rutiere.

Conform legii, cand nu ai semafor, indicator sau marcaj, circuli dupa regula prioritatii de dreapta.
Acu’ sa te tii bine! Incearca tu sa-i explici lu’ nenea soferu’ ceafa lata sau nu numai, ca tu ai prioritate!

Solutia a fost simpla. Am trimis o sesizare la primarie, cu explicarea situatiei si cateva poze cu zona.

Surpriza a fost sa primesc numar de inregistrare in aceeasi zi, iar a doua zi sa vad indicatorul montat.

Acum circulatia in zona, in teorie cel putin, ar trebui sa fie mai sigura. (Timp investit 10 minute)

Nu uita, schimbarea incepe cu tine!

Implica-te!

Leave a Reply